Hi There!
Ik ben Samara Abbas.

Ik ben Samara en hoe zal ik mezelf nou even voorstellen. Ik werk parttime als docent op het hbo en probeer dagelijks van het leven te genieten.
Het heeft even geduurd om te staan waar ik nu sta, zo’n 6 jaar geleden na het afstuderen begon ik aan mijn carrière! Ik keek mijn ogen uit en wilde alles maar dan ook echt alles leren, daarnaast wilde ik ook op alle vlakken de ballen hoog houden en carrière had ik op nummer 1 staan. Ja op de tweede plek kwam vaak mijn man, familie, vrienden. Ben ik nu iemand vergeten euhm, ja... Ik ben mezelf vergeten en dat is precies wat ik al die tijd fout heb gedaan.

Ik heb me een hele tijd slecht gevoeld maar deed daar ook niets mee. Ik heb het toch goed? Mooie diploma's, carrière, goed betaalde baan. Kortom, een zorgeloos leven! Toch was ik niet happy.

Ik werd geleefd, mijn slapeloosheid, hartkloppingen, opgejaagd gevoel en hoofdpijnen werden alleen maar erger. Daarnaast kreeg ik last van paniekaanvallen en wist ik niet wat ik met mezelf aan moest.


"
Ik zei overal JA op, loyaliteit, verantwoordelijkheid en mijn leergierige houding waren naast mijn sterke eigenschappen maar ook mijn valkuil

Mijn loyaliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en leergierigheid waren naast mijn sterke punten ook mijn valkuil. Dit resulteerde in bijna altijd JA zeggen en in werkdagen van 10, 12 of 13 uur. In een maatschappij waarin we “druk zijn” als positief bestempelen heb je niet gauw door dat dit niet goed is. Het zal je niet verbazen dat ik op een gegeven moment omviel.
Het volgen van therapie was intens maar het heeft mij op een gegeven moment laten denken wat wil ik nou echt en wat maakt mij gelukkig?

"
In een maatschappij waarin "druk zijn" als positief gezien wordt heb je niet gauw door dat het niet goed met je gaat

Ik leerde mezelf echt kennen, tijd te maken voor mezelf en te genieten van het leven. Ik geloof er heilig in dat je voor een ander kan zorgen als je eerst voor jezelf zorgt. Ik probeer te leven in het nu, en vooral de dingen te doen ik echt leuk vind. Verder houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling en groei, want waarom zou je dingen doen waar jij geen energie van krijgt? ik wil jou meenemen in mijn ontwikkeling en helpen bij jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

"
Stilstaan is voelen en voelen betekend ontdekken dat je iets moet veranderen

Samen met mijn man woon ik in Hengelo. Wij kennen elkaar van de universiteit van Twente en kwamen beide niet uit deze regio. We zaten geregeld bij elkaar in de collegezalen. Beide altijd net op tijd of 5 minuten te laat waardoor we elkaar altijd of voor de collegezaal of bij de fietsenstalling elkaar zagen.

De jongen met de grijze sjaal die ook altijd te laat was kreeg een naam Dennis. Nu zijn Dennis en ik al een aantal jaar samen. In 2016 waren wij studiegenoten en later vrienden maar in april/mei 2018 gingen we ervoor!

Niet altijd heel makkelijk geweest gezien we beide een andere afkomst, achtergrond en cultuur hebben. Maar hey, het is ons toch gelukt en voor mij is hij het beste wat mij is overkomen.

We daten nog steeds en hebben hier zelfs een speciale date pot voor waar we elke keer wat "date ideeën" uithalen, op date gaan en vooral samen genieten. In augustus zal ons leven er heel anders uit gaan zien want wij verwachten in augustus ons eerste kindje!